В последно време много по-често се сблъскваме с интернационална кухня по клубове и ресторанти. Все повече се говори за здравословни диети, почистване на организма от попадналите в в него вредни вещества и етика на правилното хранене. Тук ще обърна внимание на средиземноморската кухня (в частност италианската), която в последно време и по последни проучвания е най-здравословната кухня в света.
Наред с пиците и пастите в нашето ежедневие се появиха и брускетите. Няма да обръщам внимание на историята и колко са здравословни а направо ще ви дам рецепти и как се приготвят, а на Вас оставям само да си оближете пръстите.
Вече в големите хранителни вериги могат да се намерят много и най - различни видове хляб и хлебни изделия. Като начало си взимате хляб по ваш вкус - може да е франзела, багета или ... да не изборявам всички.
Хлябът се нарязва на филийки с дебелина сантиметър и се препича във фурната. След като го извадите с четка го намазвате със зехтин и добавяте по желание някакви подправки. Аз лично предварително добавям към зехтина чесън и риган и по този начин обогатявам и разнообразявам вкуса на зехтина.
След което може да експериментирате по ваше желание с продукти, които ви харесват. Ето от мен четири рецепти за брускети. За първите два вида си подготвям предварително доматена паста като нарязвам доматите, добавям няколко капки зехтин, сол, листа пресен босилек и маслини. Всички по-горе описани продукти са нарязани на ситно. След като е готова доматената паста внимателно с лъжичка полагам съдържанието върху изпечените филийки. Към първата рецепта добавям няколко капки песто , а към втората пармезан на люспи и сме готови.
За брусктетата със сьомга ситно нарязвам пушената риба, доматите и босилека. Добавям малко масло и омесвам с лъжица. След това слагам от сместа върху филийките. По желание слагам и настъргана лимонена коричка.
За четвъртите брускети ще си направим маслинена паста с която ще ги намажем. За целта ще ни трябват маслини без костилки, крема сирене, магданоз и босилек. Всичко това се пасира и след като се получи хомогенна смес сме готови. Можем да ги украсим със стрък магданоз.
Разгледайте таблицата за да добиете представа какво количество ще ви е необходимо.
С тези четири рецепти спокойно може да украсите празничната трапеза. От тук нататък оставам на вашето въображение новите рецепти за брускети. В интернет има много информация, която да подхрани вашите идеи.
Брускети с пармезан |
Вече в големите хранителни вериги могат да се намерят много и най - различни видове хляб и хлебни изделия. Като начало си взимате хляб по ваш вкус - може да е франзела, багета или ... да не изборявам всички.
Брускети със сьомга |
Брускети с песто |
Брускети с маслинова паста |
За четвъртите брускети ще си направим маслинена паста с която ще ги намажем. За целта ще ни трябват маслини без костилки, крема сирене, магданоз и босилек. Всичко това се пасира и след като се получи хомогенна смес сме готови. Можем да ги украсим със стрък магданоз.
Разгледайте таблицата за да добиете представа какво количество ще ви е необходимо.
Брускета с домати песто
|
Брускета с домати и пармезан
|
||
Брускета
|
3бр
|
Брускета |
3бр
|
Маслини
|
20гр
|
Маслини
|
20гр
|
Домати
|
50гр
|
Домати
|
50гр
|
Песто
|
10гр
|
Пармезан
|
10гр
|
Добив
|
150гр
|
Добив
|
150гр
|
Брускета със сьомга
|
Брускета с маслинова паста
|
||
Брускета
|
3бр | Брускета |
3бр
|
Сьомга
|
35гр
|
Маслини
|
40гр
|
Масло
|
5гр
|
Крем сирене
|
40гр
|
Босилек
|
1-2 листа
|
Босилек
|
1-2 листа
|
Домат
|
50гр
|
Магданоз
|
2-3 листа
|
Добив
|
150гр
|
Добив
|
150гр
|
С тези четири рецепти спокойно може да украсите празничната трапеза. От тук нататък оставам на вашето въображение новите рецепти за брускети. В интернет има много информация, която да подхрани вашите идеи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар