четвъртък, 11 юли 2013 г.

Как да подготвим манатарките за готвене?

   Как е най-добре да процедираме с манатарките след като ги вземем от магазина и преди да ги сготвим?
   Определено един от най-удачните и добре варианти е следния: взимаме плика с замразените манатарки, отваряме го и изсипваме съдържанието в тавичка. Слагаме тавичката в предварително загрята фурна ( 180° ) за 5 минути и шоково ги размразяваме. Вздимаме купа с натрошен лед и изсипваме манатарките в нея. След като изстинат ги изчистваме(премахваме долната пихтиеста част на шапката и изрязваме проядените от червей места) и нарязваме на малки кубчета. Изцеждаме ги и ги изсипваме в тиган с нагорещена мазнина и ги сотираме. Манатарките трябва да се изпържат до златисто и се махат от тигана като не се прекалява с бъркането, за да не се наруши цялостта им.. Вече са готови за готвене на различни ястия и супи.
Забележка: за да не се разкашкат гъбите ги пържете в по-малко количество в тигана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар