Преди няколко дни Ви показах Пица във фунийка - една много свежа идея. Днес ще добавя към нея пица на колелца.
Излизат 16-20 колелца
Съставки:
Купете от магазина тесто за пица или ползвайте 1/2 от това тесто.
1/3 чаша сос Наполи или готов доматен сос (плюс още за потапяне )
1 супена лъжица пресен риган
1 скилидка чесън
2/3 водна чаша настъргана моцарела(може замените с някакво обезсолено сирене или кашкавал)
24-30 парченца тънко нарязан салам пеперони
2 с.л. настърган пармезан
1/2 чаша жълто царевично брашно ( средно мелене )
Начин на приготвяне:
1 . Загрейте фурната до 200 ° С.
2 . Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разточете на много тънък лист (до около 0.3см дебелина) .
3 . Разстелете соса Наполи пестеливо върху тестото и отгоре поръсете с риган и чесън
4 . Поръсете моцарела равномерно върху соса и добавете парченцата пеперони.
5 . Започвате да навивате тестото от широкия край, внимателно се търкаля тестото като леко пристягате с ръце поставете върху дъска за рязане с шева надолу .
6 . Поставете върху дъска за рязане , с шева надолу .Оставете в хладилника за 30 минути
7 . Извадете тестото от хладилника и го нарежете на колелца с дебелина 2.5 см .
8 . Поръсете всяко парче с царевично брашно и го сложете(брашното да е от долната страна) върху хартия за печене намазана с мазнина.
9 . Поръсете отгоре на всяко колело с малко количество от пармезан и печете в продължение на 16-20 минути или до златисто кафяво. (в последните 5-7 минути проверете колелцата да не загорят от долната страна)
10 . Оставя се да се охлади за 5 минути и сервирайте с допълнително сос Наполи за потапяне .
Излизат 16-20 колелца
Съставки:
Купете от магазина тесто за пица или ползвайте 1/2 от това тесто.
1/3 чаша сос Наполи или готов доматен сос (плюс още за потапяне )
1 супена лъжица пресен риган
1 скилидка чесън
2/3 водна чаша настъргана моцарела(може замените с някакво обезсолено сирене или кашкавал)
24-30 парченца тънко нарязан салам пеперони
2 с.л. настърган пармезан
1/2 чаша жълто царевично брашно ( средно мелене )
Начин на приготвяне:
1 . Загрейте фурната до 200 ° С.
2 . Поставете тестото върху леко набрашнена повърхност и го разточете на много тънък лист (до около 0.3см дебелина) .
3 . Разстелете соса Наполи пестеливо върху тестото и отгоре поръсете с риган и чесън
4 . Поръсете моцарела равномерно върху соса и добавете парченцата пеперони.
5 . Започвате да навивате тестото от широкия край, внимателно се търкаля тестото като леко пристягате с ръце поставете върху дъска за рязане с шева надолу .
6 . Поставете върху дъска за рязане , с шева надолу .Оставете в хладилника за 30 минути
7 . Извадете тестото от хладилника и го нарежете на колелца с дебелина 2.5 см .
8 . Поръсете всяко парче с царевично брашно и го сложете(брашното да е от долната страна) върху хартия за печене намазана с мазнина.
9 . Поръсете отгоре на всяко колело с малко количество от пармезан и печете в продължение на 16-20 минути или до златисто кафяво. (в последните 5-7 минути проверете колелцата да не загорят от долната страна)
10 . Оставя се да се охлади за 5 минути и сервирайте с допълнително сос Наполи за потапяне .
Няма коментари:
Публикуване на коментар