Начин на приготвяне В дълбок съд изсипваме кофичката с кисело мляко. Добавяме шестте яйца и натрошаваме сиренето. Гасим содата с оцета и добавяме към сместа. Разбъркваме докато съставките се смесят. Намазваме тавичката с олио и започваме да редим корите за баница като ги поставяме лист по лист ги намачкваме докато се покрие дъното. Четири листа са достатъчни, за да се покрие дъното ( разбира се зависи от големината на тавичката). С лъжица гребваме от сместта и покриваме равномерно корите. Добавяме една лъжица олио като равномерно разпределяме по цялата повърхност. Повтаряме процедурата няколко пъти като трябва да приключим със полагане на сместта. Оставаме готовата баница да почине като същевременно от содата тя леко ще увеличи обема си и ще позволи при печенето да бухне. Печем на умерена фурна на 180 градуса около 20 минути (докато се образува приятен златист цвят). По желание можете да добавите праз лук в сместа, предварително нарязан на кръгчета с дебелина около 1см и задушен на тиган с малко масло. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар