Но за да мине всичко по вода трябва да се съобразим с няколко неща, без които нашият пикник няма да издържи.
На първо място - добрата организация. Задължително трябва внимателно да изберем терена за купона. Наличието на рекичка дава допълнителна романтика и спестява досадното носене на литри вода. Не само за пиене, а и за измиване на ръце и всякакви посуда, които неизменно съпътстват богатата трапеза. А и да не забравяме бирата - няма по подходящо място за нейното изстудяване от реката. Всичко трябва да се изчисли до последната подробност. Наличието на дървени маси и пейки допълнително улеснява нашият план. Покривка и прибори за еднократна употреба, плюс чаши, чинии и остър нож(без него сте загубени). Няма да е лошо да добавите и фолио за печене. Увитите в него картофи са невероятни, а и рибата с малко подправки и зеленчуци става ...
План на пикника:
1. Една седмица предварително уточнете мястото - ако е в най-предпочитаните кътчета в местността, определете кой да отиде по - рано и да запази места. Ще останете изненадани и всичко може да пропадне от самото начало.
2. Направете списък с продуктите и се съобразете със специалните хранителни нужди на присъстващите: вегетарианци и деца. Подгответе за всички по нещо да не се окаже в последния момент някой без храна. На такива мероприятия много се огладнява и това може да развали празника на всеки.
3. Разпределете справедливо покупките. За всекиго по нещо.
4. За по несигурните и придирчивите ще добавя хладилна чанта, аптечка и материали за опаковане.
5. Не оставяйте нищо на слънце(храна и напитки). Могат да ви изиграят неприятен номер, който задължително свършва в тоалетната.
6. На сутринта пригответе салатите. Ако има зеле нарежете го предварително. Нарежете и мариновайте месата(било то пържоли, шишчета или риба).
За пикника всички храни трябва да са готови. На място нямате много поле за действие и кулинарна изява. Вземете нарязан хляб, питки или франзели. Перфектно допълнение са консерви с лютеница, боб, царевица и кисели краставички.
източник: "Животът днес"
Няма коментари:
Публикуване на коментар