понеделник, 23 февруари 2015 г.

Панакота със киви

Насладете се на този изключително лесен и бърз десерт.

За 4 порции:
време: 15 минути
200 милилитра мляко
200 милилитра на лек крем(сладка сметана)
30гр захар
2 пак. ванилия
5гр желатин на прах
3 малки кивита
2 супени лъжици захар


Подготовка

 
Стъпка 1
 
    В тенджера изсипете сметаната, захарта, ванилията  и млякото и се варят на слаб огън. След като заври, свалете от огъня, добавете желатина и се разбъркайте добре докато се разтвори напълно желатина. който предварително е разтворен в 80мл студена вода.


Стъпка 2

    Изсипва се в стъклени чаши (тумбести от тези за алкохол), покрийте с фолио и оставете да се охлади в продължение на 3 часа в хладилника.

Стъпка 3

    Обелете и нарежете кивитата на малки кубчета и ги сложете на котлона да се сварят с малко захар и вода в тенджера на средна температура. Когато кивито е сварено, прецедете и объркайте с миксера(или намачкайте с лъжица - б.а.) докато кивито се раздроби - приберете в хладилник да се изстуди. Изсипете студените плодове върху  панакотата  и сервирайте. Украсете с кръгчета киви както е показано на картинката горе.


източник: http://www.750g.com/panna-cotta-au-coulis-de-kiwi-r74747.htm 

Няма коментари:

Публикуване на коментар