неделя, 29 декември 2013 г.

Гулаш

Продукти

телешки шол                              2 кг
картофи                                      1 кг
лук                                                300 гр
червени чушки                            600 гр
сол
черен пипер
кимион                                       2 пак
доматено пюре                         100 - 150 гр
червен пипер                             3-4 супени лъжици
лимонена кора                           3-4 гр
масло                                          20 гр

-------------------------------------------------------
Добив                                             - - - - -
-------------------------------------------------------
Начин на приготвяне: Изчиствате телешкото и нарязвате на много дребно. Запържвате го в предваритерно загрято олио и задушавате в малко вода. Задушава се околи 2-3 часа като постоянно доливате вода. Своевременно добавяте сол и бял пипер. Добавяте чушките (много наситно нарязати), които са предварително сотирани в тиган. По същия начин добавяте и лука(много на ситно нарязан). След като поври и чушките и лука "изчезнат", слагате картофите. След като са полуготови добавяте доматеното пюре, кимиона и червения пипер. След като е готов гулаша го махате от котлона и добавяте, запържената в масло, лимонена, жълта коричка, която е настъргана на ренде и ситно нарязана.
Забележка: Гулаша трябва да мирише на кимион, така че ако искате сложете едното пакетче накрая след лимонената коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар