неделя, 29 декември 2013 г.

Соево - маслен сос

Продукти
даши                                              200 гр
саке                                               200 гр
соев сос (светъл)                         120 гр
захар                                               25 гр
катакурико нишесте                      20 гр
масло                                             250 гр

------------------------------------------------------
Добив                                           800гр
------------------------------------------------------

Начин на приготвяне: Сакето се слага на котлона и след като кипне се фламбира. Дашито, соевият сос и захарта се смесват и се слагат на котлона като периодично се бъркат. След като сместа кипне се добавя нишестето(разбито с малко вода) и се бърка около минута. Маха се от котлона и се добавя маслото.
Забележка: Може да замените даши с вода и катагурику нишестето с обикновено нишесте.
Сосът е подходящ за пиле и риба подготвени на скара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар