Продукти:
Приготвяне: Смилат се сварените и обелени картофи, накиснатият хляб и лукът. Към сместа се прибавят яйце, черен и червен пипер, чубрица и сол на вкус. Разбърква се добре, оформят се кюфтета. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.
Поднасят се със изстудено бяло вино.
картофи: 500гр хляб: 1-2 филии червен лук: 1-2 глави яйце: 1бр черен пипер на вкус червен пипер на вкус чубрица на вкус сол на вкус олио 500гр брашно: 1 ч.ч. |
Поднасят се със изстудено бяло вино.
* * *
По ваше желание направете сос със следните съставки: две към едно кисело мляко и майонеза, щипка сол, малко олио, копър и чесън ситно нарязани.
Няма коментари:
Публикуване на коментар