неделя, 6 октомври 2013 г.

Картофени кюфтета

   Продукти:
картофи: 500гр
хляб: 1-2 филии
червен лук: 1-2 глави
яйце: 1бр
черен пипер на вкус
червен пипер на вкус
чубрица на вкус
сол на вкус
олио 500гр
брашно: 1 ч.ч.
   Приготвяне: Смилат се сварените и обелени картофи, накиснатият хляб и лукът. Към сместа се прибавят яйце, черен и червен пипер, чубрица и сол на вкус. Разбърква се добре, оформят се кюфтета. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещена мазнина.
   Поднасят се със изстудено бяло вино.
* * *
   По ваше желание направете сос със следните съставки: две към едно кисело мляко и майонеза, щипка сол, малко олио, копър и чесън ситно нарязани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар