За 4 порции: за тестото: 120 гр пълнозърнесто пшенично брашно 60 гр нишесте сол 1 жълтък 4 с.л. олио за пържене за пълнежа: 8 големи гъби шийтаке 1 стрък праз 200 гр соеви кълнове 6 с.л. светъл соев сос 1 белтък олио за пържене |
|
395 ккал, 1650 кДж, 13 гр протеини, 19 гр мазнини, 38 гр въглехидрати
Друго чудесно допълнение за суши са маринованите печурки със зелен лук. Парче джинджифил колкото орех се обелва и се нарязва на тънки шайби. Слага се в купичка и се покрива с кубчета лед. 600 грама дребни печурки се почистват с кухненска хартия. 8 стръка зелен лук се нарязват на тънки кръгчета. В купа се разбиват 70 мл оризов оцет, 70 мл японски соев сос и 2 с.л. мирин с малко сол. Добавят се гъбите и зеленият лук, разбъркват се и се мариноват 20 мин. Отцеждат се в цедка заедно с джинджифила и се сервират.
Няма коментари:
Публикуване на коментар