четвъртък, 31 юли 2014 г.

Супа топчета със застройка

За 10 порции:
500 гр кайма смес
1 по-голяма глава лук
2 средни моркова
3-4 чушки севрия
1 среден домат
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца
чубрица
черен пипер млян
сол
олио 
1 кафяна чаша ориз
лимон

   Измиите изчистените чушки, обеления лук и обелените моркови. Нарежете ги на ситно и ги запържете в тенджера с нагорещено олио - не повече от 2-3 минути. Добавете вода и оставете да заври. През това време обелете домата и го нарежете на ситно. След като заври водата добавете домата и оставете на тих огън да къкри. От каймата оформете малки топчета, като топите ръцете си в хладка вода, за да не залепя каймата и по-лесно да се оформят топчетата. Изсипете ги в бульона внимателно, за да не се смачкат. По желание преди това може да ги оваляте в брашно. Добавете ориза и подправките. След като е готов ориза, махнете тенджерата от котлона и я оставете за 15-20 мин да поизстине. Добре разбийте яйцата и млякото. Добавяйте по малко в супата, като постоянно разбърквате, за да не се пресече.
Вижте още: Супа с оризови спагети и спанак
   Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз и добавете резен лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар