За 10 порции: 500 гр кайма смес 1 по-голяма глава лук 2 средни моркова 3-4 чушки севрия 1 среден домат 1/2 кофичка кисело мляко 2 яйца чубрица черен пипер млян сол олио 1 кафяна чаша ориз лимон | Измиите изчистените чушки, обеления лук и обелените моркови. Нарежете ги на ситно и ги запържете в тенджера с нагорещено олио - не повече от 2-3 минути. Добавете вода и оставете да заври. През това време обелете домата и го нарежете на ситно. След като заври водата добавете домата и оставете на тих огън да къкри. От каймата оформете малки топчета, като топите ръцете си в хладка вода, за да не залепя каймата и по-лесно да се оформят топчетата. Изсипете ги в бульона внимателно, за да не се смачкат. По желание преди това може да ги оваляте в брашно. Добавете ориза и подправките. След като е готов ориза, махнете тенджерата от котлона и я оставете за 15-20 мин да поизстине. Добре разбийте яйцата и млякото. Добавяйте по малко в супата, като постоянно разбърквате, за да не се пресече.Вижте още: Супа с оризови спагети и спанакПреди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз и добавете резен лимон. |
четвъртък, 31 юли 2014 г.
Супа топчета със застройка
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар