За да се овкуси картофената салата, трябва да се спазят няколко прости правила. На първо място при варенето на картофите се слага малко сол. След като се сварят картофите се отцежда топлата вода и се налива студена, за да се спре готвенето на картофите. Изсипвате студената вода и още докато са топли картофите добавяте сол и оцет на вкус и разбърквате внимателно, за да не се натрошат картофите. Хубаво е да ползвате картофи за варене, а не от тези за пържене. След това добавяте стар лук(или праз) тънко нарязан. Добре е преди да го добавите да го намачкате в друг съд, за да си пусне сока. Похлупвате съда със салатата и оставяте 20 минути да се изстуди и да поеме солта, оцета и сока от лука. След това добавяте, ако е необходимо още сол и оцет. И на последно място слагате ситно нарязан магданоз и олио и разбърквате.
Това е! Страхотна и лесна салата!
Това е! Страхотна и лесна салата!
Няма коментари:
Публикуване на коментар