понеделник, 18 август 2014 г.

Картофена салата

   За да се овкуси картофената салата, трябва да се спазят няколко прости правила. На първо място при варенето на картофите се слага малко сол. След като се сварят картофите се отцежда топлата вода и се налива студена, за да се спре готвенето на картофите. Изсипвате студената вода и още докато са топли картофите добавяте сол и оцет на вкус и разбърквате внимателно, за да не се натрошат картофите. Хубаво е да ползвате картофи за варене, а не от тези за пържене. След това добавяте стар лук(или праз) тънко нарязан. Добре е преди да го добавите да го намачкате в друг съд, за да си пусне сока. Похлупвате съда със салатата и оставяте 20 минути да се изстуди и да поеме солта, оцета и сока от лука. След това добавяте, ако е необходимо още сол и оцет. И на последно място слагате ситно нарязан магданоз и олио и разбърквате.
   Това е! Страхотна и лесна салата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар