събота, 2 август 2014 г.

Салата с оризови спагети

За 4 порции:
125 гр оризови спагети
4 с.л. зелен лук
150 гр коктейлни или други скариди
4 с.л. светъл соев сос
2 с.л. рибен сос
1/2 с.л. самбал оелек или лют черевн пипер
1 ч.л. паста от лимонена трева
1/2 -1 ч.л. паста от кориандър
3-4 с.л. ситно нарязани листа кориандър
8 чери доматчета нарязани на половинки
  • Оризовите спагети се подготвят според указанията на опаковката, изплакват се със студена вода и се нарязват с ножица.
  • Бялата част на зеления лук се нарязва на много ситно, а зелената на кръгчета. Скаридите се измиват, отцеждат се и се подсушават с кухненска хартия.
  • Смесват се соевият сос, рибния сос, самбал оелек, пастите от лимонена кора и от кориандър. Спагетите, скаридите и лукът се сипват в маринатата и се оставят в нея поне 5 минути.
  • Салатата се сервира в купички и се украсява с листенца кориандър и половинки чери домати.
Хранителна стойност за една порция:
119 ккла, 498 кДж, 11 гр протеини, 2 гр мазнини, 14 гр въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар