Стековете се натискат няколко пъти с длан. Овкусяват се с пипер и сол. В кутийка слагаме нарязан на слайсове чесън, мащерка и олио. Топим стековете в маринатата и отгоре добавяме още мащерка и чесън. Фолираме с фолио като гледаме да не остава въздух. Стековете трябва да са покрити с мазнина. Престоява в хладилника минимум 5-6 часа.
Изваждаме стековете от маринатата и изчакваме да се отцедят. Запечатваме на туч от двете страни по минутка и половина и печем в конвектомат на 180 градуса 7 минути. Вадим стека и го поставяме на салфетка да се изцеди за около 30 сек. Разрязваме и заливаме с братен джус. Декорираме със стрък мащерка и част от соса.
Изваждаме стековете от маринатата и изчакваме да се отцедят. Запечатваме на туч от двете страни по минутка и половина и печем в конвектомат на 180 градуса 7 минути. Вадим стека и го поставяме на салфетка да се изцеди за около 30 сек. Разрязваме и заливаме с братен джус. Декорираме със стрък мащерка и част от соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар