четвъртък, 29 август 2013 г.

Гъбена крем супа с крутони

   Продукти:
стар лук 150 гр
червена чушка 200гр
печурки 500гр
сол 6 гр
черен пипер 2-3 шипки
мащерка 4 гр
сметана 400гр
зехтин 60 гр
бяло вино 80 гр
Добив 10 порции
   Начин на приготвяне: Обелваме лука и го запичаме на скара. Изпичаме чушките и ги обелваме и изчистваме. Изчистваме гъбите и ги нарязваме. Сгряваме зехтина и сотираме гъбите. Гасиме с виното и добавяме вода. След като заври добавяме останалите продукти. След като омекнат добавяме сметаната. Махаме от котлона и пасираме. Поднасяме с хрупкави крутони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар