петък, 30 август 2013 г.

Ризото с пресни билки и гъби

   Какво ви трябва:
скилидки чесън(нарязан) 5 бр
гъби (нарязани на парчета) 2 чаши
пресен магданоз, нарязан 1/2 чаша
сол и черен пипер на вкус
бульон 3 чаши
ориз Arborio 1 1/2 чаши
шери за готвене 1/2 чаша
пресен босилек, нарязан 1/2 чаша
кресон (нарязан) 1 1/2 чаши
шалот (нарязан) 2 бр
зехтин 80 гр
    Какво да направите: В голяма тенджера, запържете леко шалота, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и когато замирише сложете гъбите, магданоза, солта и черния пипер.
    В отделен съд стоплете бульона с малко мазнина и го поддържайте топъл.
    Когато гъбите потъмнеят и омекнат, добавете ориза и шерито Разбърквате докато къкри и абсорбира течността. Сипете малко горещ бульон, разбъркайте с шпатула и оставете да къкри на умерен огън докато ориза погълне течността. Повторете, докато всичкия бульон се поеме от ориза. Този процес отнема време и по този начин ориза изпуска своето нишесте и помага на ястието да стане кремообразно. Когато оризът е почти готов, се слага босилека.Когато босилека омекне, се добавя кресона. Ястието е готово, когато кресона се леко потъмнее и омекне. Не трябва да се прекалява с готвенето, защото ще изгубим този прекрасен пиперлив вкус.
    Сервирайте топло с прекрасна салата и чаша хубаво вино.
Време за готвене: 45минути
Време за приготвяне: 45 минути
Порции: 4 бр
Източник: http://vegweb.com/recipes/fresh-herb-mushroom-risotto

Няма коментари:

Публикуване на коментар