скилидки чесън(нарязан) | 5 бр | |
гъби (нарязани на парчета) | 2 чаши | |
пресен магданоз, нарязан | 1/2 чаша | |
сол и черен пипер | на вкус | |
бульон | 3 чаши | |
ориз Arborio | 1 1/2 чаши | |
шери за готвене | 1/2 чаша | |
пресен босилек, нарязан | 1/2 чаша | |
кресон (нарязан) | 1 1/2 чаши | |
шалот (нарязан) | 2 бр | |
зехтин | 80 гр |
В отделен съд стоплете бульона с малко мазнина и го поддържайте топъл.
Когато гъбите потъмнеят и омекнат, добавете ориза и шерито Разбърквате докато къкри и абсорбира течността. Сипете малко горещ бульон, разбъркайте с шпатула и оставете да къкри на умерен огън докато ориза погълне течността. Повторете, докато всичкия бульон се поеме от ориза. Този процес отнема време и по този начин ориза изпуска своето нишесте и помага на ястието да стане кремообразно. Когато оризът е почти готов, се слага босилека.Когато босилека омекне, се добавя кресона. Ястието е готово, когато кресона се леко потъмнее и омекне. Не трябва да се прекалява с готвенето, защото ще изгубим този прекрасен пиперлив вкус.
Сервирайте топло с прекрасна салата и чаша хубаво вино.
Време за готвене: 45минути
Време за приготвяне: 45 минути
Порции: 4 бр
Източник: http://vegweb.com/recipes/fresh-herb-mushroom-risotto
Няма коментари:
Публикуване на коментар