| пилешко филе | 120 гр | |
| стар лук | 20 гр | |
| гъби | 30 гр | |
| червен пипер | 1 гр | |
| доматено пюре | 15 гр | |
| кашкавал | 20 гр | |
| сирене | 15 гр | |
| сол | 1 гр | |
| черен пипер | 1 гр | |
| яйце | 1 бр | |
| магданоз | 3 гр | |
| олио | 15 гр | |
| чубрица | 2 гр | |
| бяло вино | 20 гр |
Начин на приготвяне:Нарязваме пилето и го запържваме в мазнината. След като побелее добавяме лука и гъбите. След като лука стане прозрачен добавяме доматеното пюре и гасиме с бяло вино. Доливаме 100 грама вода и слагаме подправките. След като поври и редуцира изсипваме в гювече. Слагаме натрошено сирене, стържим кашкавал и най - отгоре чукваме яйцето. За да не се пръсне е по - добре да пробием жълтъка с нож. След което слагаме гювечето във фурната за 10 минути на 180 градуса да се запече. След като е готово го поръсваме с магданоз и по желание едно люто чушле.

Няма коментари:
Публикуване на коментар