пилешко филе | 120 гр | |
стар лук | 20 гр | |
гъби | 30 гр | |
червен пипер | 1 гр | |
доматено пюре | 15 гр | |
кашкавал | 20 гр | |
сирене | 15 гр | |
сол | 1 гр | |
черен пипер | 1 гр | |
яйце | 1 бр | |
магданоз | 3 гр | |
олио | 15 гр | |
чубрица | 2 гр | |
бяло вино | 20 гр |
Начин на приготвяне:Нарязваме пилето и го запържваме в мазнината. След като побелее добавяме лука и гъбите. След като лука стане прозрачен добавяме доматеното пюре и гасиме с бяло вино. Доливаме 100 грама вода и слагаме подправките. След като поври и редуцира изсипваме в гювече. Слагаме натрошено сирене, стържим кашкавал и най - отгоре чукваме яйцето. За да не се пръсне е по - добре да пробием жълтъка с нож. След което слагаме гювечето във фурната за 10 минути на 180 градуса да се запече. След като е готово го поръсваме с магданоз и по желание едно люто чушле.
Няма коментари:
Публикуване на коментар