петък, 30 август 2013 г.

Тракийско гювече

   Продукти:

пилешко филе 120 гр
стар лук 20 гр
гъби 30 гр
червен пипер 1 гр
доматено пюре 15 гр
кашкавал 20 гр
сирене 15 гр
сол 1 гр
черен пипер 1 гр
яйце 1 бр
магданоз 3 гр
олио 15 гр
чубрица 2 гр
бяло вино 20 гр

   Начин на приготвяне:Нарязваме пилето и го запържваме в мазнината. След като побелее добавяме лука и гъбите. След като лука стане прозрачен добавяме доматеното пюре и гасиме с бяло вино. Доливаме 100 грама вода и слагаме подправките. След като поври и редуцира изсипваме в гювече. Слагаме натрошено сирене, стържим кашкавал и най - отгоре чукваме яйцето. За да не се пръсне е по - добре да пробием жълтъка с нож. След което слагаме гювечето във фурната за 10 минути на 180 градуса да се запече. След като е готово го поръсваме с магданоз и по желание едно люто чушле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар