Зеленчуци, които може да ползвате за бульона:
- обелки от лук
- кората на целината (не прекалявайте много е ароматна)
- обелки от моркови
- семки и капачетата на чушките
- обелки от чесън
- стръгчета магданоз
- пънчетата на гъбите
- обелки от бяла и черна ряпа
- обелки от пащърнак
- кочан и листа от зеле
- и още...
- мащерка
- салвия
- индийско орехче
- дафинов лист
- семена от кориандър
- и още...
Приятен апетит!
За професионалисти: запечете всички зеленчуци във фурната преди да ги сложите във водата - вкусът и ароматът им ще се засилят значително.
Забележка: не всички зеленчуци дават приятен мирис на бульона. Не ползвайте обелки от краставица например - придава горчив привкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар