събота, 7 септември 2013 г.

Бишкотена торта

   Продукти:

бишкоти 2 пакета
целувки 8 бр средно големи
яйца 5 бр
пудра захар 350 гр
масло 250 гр
какао или разтопен шоколад 2 - с.л.
орехи за поръсване
сладко по желание
кафе 4-5 с.л.

   Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с 200 гр. захар. Маслото са разбива със 150 гр захар да стане пухкаво и към него се прибавят какаото(шоколада). Смесваме внимателно маслото и яйцата.
   Сварява се гъсто турско кафе без захар, в което се потапят бишкотите и се нареждат плътно във форма за торти(обвита в домакинско фолио). След което прибавяме крема и поставяме целуфките, сладкото и поръсваме с орехи. Нареждаме втори ред бишкоти и намазваме с остатъка от крема. Отгоре поръсваме с орехи(или шоколад).
   Оставяме в хладилника за една нощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар