| бишкоти | 2 пакета | |
| целувки | 8 бр средно големи | |
| яйца | 5 бр | |
| пудра захар | 350 гр | |
| масло | 250 гр | |
| какао или разтопен шоколад | 2 - с.л. | |
| орехи | за поръсване | |
| сладко | по желание | |
| кафе | 4-5 с.л. |
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват с 200 гр. захар. Маслото са разбива със 150 гр захар да стане пухкаво и към него се прибавят какаото(шоколада). Смесваме внимателно маслото и яйцата.
Сварява се гъсто турско кафе без захар, в което се потапят бишкотите и се нареждат плътно във форма за торти(обвита в домакинско фолио). След което прибавяме крема и поставяме целуфките, сладкото и поръсваме с орехи. Нареждаме втори ред бишкоти и намазваме с остатъка от крема. Отгоре поръсваме с орехи(или шоколад).
Оставяме в хладилника за една нощ.

Няма коментари:
Публикуване на коментар