тиква(цигулка) | 1 бр | |
чесън | 2 скилидки | |
масло | 100гр | |
кори за баница | 1 бр | |
олио | 30 гр | |
сол и пипер | на вкус | |
сирене | 200гр | |
кашкавал | 200 гр | |
вторник, 3 септември 2013 г.
Баница с тиква
Продукти:
Начин на приготвяне: Разрязваме тиквата по дължина и изчистваме семките. Поръсваме със сол и пипер и я намазваме с масло. Слагаме я в тавичка с кората нагоре като в дупките където са били семките поставяме по една скилидка чесън. Печем в умерено загрята фурна на 180 градуса 20 - 30 минути докато омекне. След като е готова махаме кората и оставяме в дълбок съд.Намачкваме с нож чесъна и го слагаме при тиквата. Добавяме настърганото сирене и кашкавала и разбъркваме добре. В намазана тавичка с олио поставяме половината от корите намачкани и навити на руло. Изсипваме половината смес от тиквата и разпределяме равномерно. Поставяме останалата част от корите и капваме малко олио. Добавяме останалата тиква и разпределяме. Слагаме във фурната на 180 градуса и след като се запече е готова.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар