вторник, 3 септември 2013 г.

Баница с тиква

Продукти:
тиква(цигулка) 1 бр
чесън 2 скилидки
масло 100гр
кори за баница 1 бр
олио 30 гр
сол и пипер на вкус
сирене 200гр
кашкавал 200 гр
Начин на приготвяне: Разрязваме тиквата по дължина и изчистваме семките. Поръсваме със сол и пипер и я намазваме с масло. Слагаме я в тавичка с кората нагоре като в дупките където са били семките поставяме по една скилидка чесън. Печем в умерено загрята фурна на 180 градуса 20 - 30 минути докато омекне. След като е готова махаме кората и оставяме в дълбок съд.Намачкваме с нож чесъна и го слагаме при тиквата. Добавяме настърганото сирене и кашкавала и разбъркваме добре. В намазана тавичка с олио поставяме половината от корите намачкани и навити на руло. Изсипваме половината смес от тиквата и разпределяме равномерно. Поставяме останалата част от корите и капваме малко олио. Добавяме останалата тиква и разпределяме. Слагаме във фурната на 180 градуса и след като се запече е готова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар