Говеждо
Печено - в затоплена фурна - 15 минути на половин килограм месо. 45 минути са достатъчни за два килограма.Говежди котлети - на грил или във фурна - 15 до 20 минути на килограм, според дебелината на месото.
Пържола - независимо дали приготвяте ястието във фурна или в тиган, те трябва да са добре затоплени. Затоплете ги на силен огън и след това намалете(когато слагате месото). За пържола дебела 2 сантиметра са достатъчни две минути(по една минута на страна). Така месото запазва своя вкус.
Овнешко и агнешко
Котлети - ако ги печете на грил достатъчни са 4 - 5 минути (в зависимост от дебелината на месото) от всяка страна. Ако котлетите са агнешки нужна ви е по една минута от всяка страна.Жиго (печен овнешки бут) - в затоплена фурна е нужен един час за жиго от два килограма. 30 минути са достатъчни за агнешко жиго.
Плешка - в затоплена фурна, която се намалява по време на печенето. Един час за един килограм овнешко и 30 минути за агнешко месо.
Телешко
Печено - в затоплена фурна или чугунена тенджера. Достатъчни са 30 минути за половин килограм или час и половина за два килограма. За приготвянето на чстието в тенджера няма правила - според рецептата.Котлети и шницели - в тиган на среден огън - по две минути от всяка страна.
Свинско
Печено - поставете в топла фурна. свинското трябва да се опече добре. Нужни са 45 минути на килограмКотлети и скара - на скара или на тиган, на умерена температура - от 5 до 7 минути от всяка страна
Риба
Златоперка(вид морска риба) - в затоплена фурна - 30 минути за риба от 1 килограм.Скумрия - 10 минути на умерена температура.
Сардина - 4 д0 5 минути на умерена фурна.
Калкан - в тиган на умерена температура - 4 до 5 минути от всяка страна. Ако пържите филе са достатъчни 3 минути. Не забравяйте да оваляте в брашно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар