вторник, 3 септември 2013 г.

Мусака

   Продукти:
кайма 500 гр
картофи 1 кг
лук 100 гр
моркови 80 гр
олио 20 гр
сол и черен пипер на вкус
чубрица 4 гр(2 щипки)
доматено пюре 20 гр
червен пипер 4 гр


   За заливката:    Начин на проготвяне:
кисело мляко 1 кофичка Смесете всичко в дълбок съд и разбъркайте добре с бъркалка. Брашното трябва да се разтвори напълно.
сол и черен пипер по 1 щипка
брашно 1 с.л.
яйца 4 бр

   Начин на приготвяне на мусаката: Нарязвате лука и морковите на ситно и запържвате в олиото. След като лука омекне добавяте каймата като непрекъснато бъркате, за да се накъса на малки парченца. след като се запържи добавяте доматеното пюре и разбърквате. След като се запържи и то добавяте подправките като внимавате да не загори червения пипер. Него го сложете накрая. Изсипете сместа в тавичка и добавете картофите, обелени и нарязани на ситни кубчета. Залейте всичко това с вода(толкова колкото да покрие) и сложете във фурната. Печете докато сосът редуцира и картофите омекнат. Изваждате от фурната и заливате със заливката. Отново слагате и запичате. Сервира се топла поръсена с нарязан магданоз и гарнирана с лъжица кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар