Продукти:
кайма
|
500 гр
|
|
картофи
|
1 кг
|
лук
|
100 гр
|
моркови
|
80 гр
|
олио
|
20 гр
|
сол и черен пипер
|
на вкус
|
чубрица
|
4 гр(2 щипки)
|
доматено пюре
|
20 гр
|
червен пипер
|
4 гр
|
За заливката: |
|
Начин на проготвяне: |
кисело мляко |
1 кофичка |
Смесете всичко в дълбок съд и разбъркайте добре с бъркалка. Брашното трябва да се разтвори напълно. |
сол и черен пипер |
по 1 щипка |
брашно |
1 с.л. |
яйца |
4 бр |
Начин на приготвяне на мусаката: Нарязвате лука и морковите на ситно и запържвате в олиото. След като лука омекне добавяте каймата като непрекъснато бъркате, за да се накъса на малки парченца. след като се запържи добавяте доматеното пюре и разбърквате. След като се запържи и то добавяте подправките като внимавате да не загори червения пипер. Него го сложете накрая. Изсипете сместа в тавичка и добавете картофите, обелени и нарязани на ситни кубчета. Залейте всичко това с вода(толкова колкото да покрие) и сложете във фурната. Печете докато сосът редуцира и картофите омекнат. Изваждате от фурната и заливате със заливката. Отново слагате и запичате.
Сервира се топла поръсена с нарязан магданоз и гарнирана с лъжица кисело мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар