За 8 бр:
80 гр пушена сьомга, тънко нарязана
1 ч.л. уасаби
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
2 репички
пресен копър за украса
88 ккла, 369 кДж, 3 фр протеини, 2 гр мазнини, 14 гр въглехидрати
80 гр пушена сьомга, тънко нарязана
1 ч.л. уасаби
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
2 репички
пресен копър за украса
- Пушената сьомга се нарязва на парчета с размер 3 на 5 см. Всяко парче се намазва от едната страна с малко уасаби.
- С навлажнени във вода с оризов оцет ръце се оформя оризът за нигири, без да се притиска прекалено
- Парче сьомга се слага в лявата ръка с намазаната с уасаби страна нагоре. Отгоре се поставя оризът и леко се притиска с палеца.
- Внимателно се обръща и се дооформя отстрани, за да се получи типичната форма на нигири.
- Готовите нигири се нареждат върху плато. Репичките се настъргват на ситно ренде. Украсява се с ивици репички и стръкчета копър.
88 ккла, 369 кДж, 3 фр протеини, 2 гр мазнини, 14 гр въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар