петък, 11 юли 2014 г.

Нигири с пушена сьомга

За 8 бр:
80 гр пушена сьомга, тънко нарязана
1 ч.л. уасаби
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
2 репички
пресен копър за украса
  • Пушената сьомга се нарязва на парчета с размер 3 на 5 см. Всяко парче се намазва от едната страна с малко уасаби.
  • С навлажнени във вода с оризов оцет ръце се оформя оризът за нигири, без да се притиска прекалено
  • Парче сьомга се слага в лявата ръка с намазаната с уасаби страна нагоре. Отгоре се поставя оризът и леко се притиска с палеца. 
  • Внимателно се обръща и се дооформя отстрани, за да се получи типичната форма на нигири.
  • Готовите нигири се нареждат върху плато. Репичките се настъргват на ситно ренде. Украсява се с ивици репички и стръкчета копър.
Хранителна стойност за един брой:
88 ккла, 369 кДж, 3 фр протеини, 2 гр мазнини, 14 гр въглехидрати



Няма коментари:

Публикуване на коментар