За 16 парчета:
100 гр листа от спанак
100 гр прясно филе от змиорка
100 мл мирин
100 мл саке
1 с.л. захар
2 листа нори
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
2 ч.л. уасаби
61 ккал, 256 кдж, 2 гр протеини, 0 гр мазнини, 14 гр въглехидрати
Добре е суши да се сервира веднага сле дприготвянето му. Ако това не с възможно, рулата могат да се държат в хладилник, увити в прозрачно фолио, но не повече от 2 часа. В момента на сервиране трябва отново да бъдат със стайна температура.
Сушито става много красиво и оригинално, ако се приготви с цветен ориз. Оризът може да се оцвети в зелено със сок от спанак. Червен цвят се получава със сок от цвекло, а жълт със сок от тиква.
100 гр листа от спанак
100 гр прясно филе от змиорка
100 мл мирин
100 мл саке
1 с.л. захар
2 листа нори
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
2 ч.л. уасаби
- Спанакът се измива, за кратко се бланшира в гореща вода и се изплаква със студена вода. Отцежда се добре в гевгир или сито.
- Змиорката се измива със студена вода и се подсушава. В тенджера се загряват миринът, сакето и захарта. Добавя се змиорката и се оставя да ври около 5 мин. Отцежда се и се нарязва на ленти.
- 1 лист нори се слага с гладката страна надолу върху бамбукова рогозка. С навлажнени във вода и оцет ръце се нанася слой ориз с дебелина около 1 см. По края на дългите страни се оставя по 2 см ръб без ориз.
- Върху долната 1/3 от рулото се намазва малко уасаби. Отгоре се подреждат листата спанак и ивици змиорка. Завива се руло и се нарязва на 8 парчета с потопен във вода с оцет нож.
- По същия начин се приготвя още едно рупо.
61 ккал, 256 кдж, 2 гр протеини, 0 гр мазнини, 14 гр въглехидрати
Добре е суши да се сервира веднага сле дприготвянето му. Ако това не с възможно, рулата могат да се държат в хладилник, увити в прозрачно фолио, но не повече от 2 часа. В момента на сервиране трябва отново да бъдат със стайна температура.
Сушито става много красиво и оригинално, ако се приготви с цветен ориз. Оризът може да се оцвети в зелено със сок от спанак. Червен цвят се получава със сок от цвекло, а жълт със сок от тиква.
Няма коментари:
Публикуване на коментар