За около 16 парчета:
1/4 краставица
200 гр пушено филе от пъстърва
1 вр див лук
2 листа нори
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
1 ч.л. уасаби
японски соев сос
маринован джинджифил
59 ккал, 247 кДж, 4 гр протеини, 1 гр мазнини, 8 гр въглехидрати
1/4 краставица
200 гр пушено филе от пъстърва
1 вр див лук
2 листа нори
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
1 ч.л. уасаби
японски соев сос
маринован джинджифил
- Краставицата се обелва и се срязва по дължина. Почиства се от семената и се нарязва на ивици с дебелина около един см. Пъстървата също се нарязва на ивици. Дивият лук се измива и се отцежда.
- Листовете нори се срязват на две перпендикулярно на дългата страна. Едно парче се слага с гладката страна надолу върху бамбукова рогозка. С навлажнени във вода с ориз ръце се нанася слой ориз с дебелина най-много 1 см. По края на дългите страни се оставя по 2 см ръб без ориз.
- В долния край на листа се намазва тънък слой уасаби, поставят се 1/4 от парчетата краставица и пъстървата и няколко стръка див лук
- Завива се стегнато руло, което се нарязва на 8 парчета с потопен във вода с оцет нож. По същия начин се приготвят и останалите рула.
- Сервира се с маринован джинджър и купичка соев сос. По желание соевият сос може да се смеси с малко уасаби.
59 ккал, 247 кДж, 4 гр протеини, 1 гр мазнини, 8 гр въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар