продукти за 4 порции:
500 гр обезкостено свинско
300 гр стар лук
магданоз ситно нарязан
сол
черен пипер смлян
100 гр олио
40 гр бяло вино
Нарязваме на ситно свинското филе и го запържваме в сгорещеното олио. След като хване кафява коричка го задушаваме с виното. Заливаме със 100 гр вода и изчакваме да редуцира на половина. Избелваме и нарязваме главите лук тънки полумесеци. След като водата се изпари добавяме лука и сол и черен пипер на вкус. След което махаме ястието от котлона. Захлупваме с капак и започваме енергично да клатим докато лукът омекне и поеме от соса, като добие кафеникав оттенък. След като сервираме ястието поръсвамес магданоз.
500 гр обезкостено свинско
300 гр стар лук
магданоз ситно нарязан
сол
черен пипер смлян
100 гр олио
40 гр бяло вино
Нарязваме на ситно свинското филе и го запържваме в сгорещеното олио. След като хване кафява коричка го задушаваме с виното. Заливаме със 100 гр вода и изчакваме да редуцира на половина. Избелваме и нарязваме главите лук тънки полумесеци. След като водата се изпари добавяме лука и сол и черен пипер на вкус. След което махаме ястието от котлона. Захлупваме с капак и започваме енергично да клатим докато лукът омекне и поеме от соса, като добие кафеникав оттенък. След като сервираме ястието поръсвамес магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар