четвъртък, 24 юли 2014 г.

Друсан кебап

продукти за 4 порции:
500 гр обезкостено свинско
300 гр стар лук
магданоз ситно нарязан
сол
черен пипер смлян
100 гр олио 
40 гр бяло вино
   Нарязваме на ситно свинското филе и го запържваме в сгорещеното олио. След като хване кафява коричка го задушаваме с виното. Заливаме със 100 гр вода и изчакваме да редуцира на половина. Избелваме и нарязваме главите лук тънки полумесеци. След като водата се изпари добавяме лука и сол и черен пипер на вкус. След което махаме ястието от котлона. Захлупваме с капак и започваме енергично да клатим докато лукът омекне и поеме от соса, като добие кафеникав оттенък. След като сервираме ястието поръсвамес магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар