За 12 броя:
2 листа нори
150 гр готов ориз за суши
1 ч.л. уасаби
30 гр хайвер от сьомга или пъстърва
30 гр прясно филе от сьомга
30 гр прясно филе от треска
83 ккал, 347 кДж, 4 гр протеини, 2 гр мазнини, 13 въглехидрати
При гункан маки оризът, обикновено оформен като елипса, служи за подложка, около която се увива лента нори. Празното пространство, което се получава , може да се запълни с някакъв мек продукт - солен хайвер, суров хайвер от морски таралеж, пастет с хайвер или дори бъркани яйца.
2 листа нори
150 гр готов ориз за суши
1 ч.л. уасаби
30 гр хайвер от сьомга или пъстърва
30 гр прясно филе от сьомга
30 гр прясно филе от треска
- Разнищенитете ръбове на листовете нори, ако има такива, се изрязват. След това се нарязват на 12 ленти с размер около 3 на 15 см.
- С навлажнени във вода с оцет ръце се оформят 12 топчета от ориза, като не се притискат много. От горната страна се намазват с уасаби.
- Всяко топче се обвива отстрани с по 1 лента нори с гладката страна навън. Краят на лентата се залепва с 1-2 зрънца ориз.
- Оризът внимателно се натиска надолу. Хайверът се разпределя в 4 от готовите гункан маки.
- Филетата от сьомга и треска се измиват и се подсушават. Нарязват се на много ситни парченца и се разпределят в останалите гункан маки.
83 ккал, 347 кДж, 4 гр протеини, 2 гр мазнини, 13 въглехидрати
При гункан маки оризът, обикновено оформен като елипса, служи за подложка, около която се увива лента нори. Празното пространство, което се получава , може да се запълни с някакъв мек продукт - солен хайвер, суров хайвер от морски таралеж, пастет с хайвер или дори бъркани яйца.
Няма коментари:
Публикуване на коментар