За 16 парчета:
200 гр моцарела
100 гр сушени домати в растително масло
2 вр пресен босилек
2 листа нори
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
101 ккал, 423 кДж, 4 гр протеини, 5 гр мазнини, 9 гр въглехидрати
200 гр моцарела
100 гр сушени домати в растително масло
2 вр пресен босилек
2 листа нори
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
- Моцарелата се отцежда и се нарязва на тънки пръчици. Сушените домати се подсушават с кухненска хартия и се нарязват на лентички. Босилекът се измива, отцежда се и листата се отделят.
- Бамбуковата рогозка се обвива с прозрачно фолио. Листът нори се поставя върху фолиото с лъскавата страна надолу. С навлажнени във вода с оцет ръце се нанася слой ориз с максимална дебелина 1 см, натиска се леко и листът внимателно се обръща, така че оризът да бъде отдолу.
- Върху долната част на листа се подреждат ивиците моцарела и сушени домати и внимателно се завива на руло. Рулото се облепва с листа от босилек, завива се в рогозката и се оставя така 2 мин.
- Развива се и рулото се нарязва на 8 парчета с натопен във вода с оцет нож.
101 ккал, 423 кДж, 4 гр протеини, 5 гр мазнини, 9 гр въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар