За 20 броя:
1 с.л. сусам
1/2 авокадо
лимонов сок
1/2 краставица
200 гр тофу
олио за намазване на тавата
250 гр готов ориз за суши
1 лист нори
2 ч.л. уасаби
95 ккла, 398 кДж, 3 гр протеини, 6 гр мазнини, 10 гр въглехидрати
1 с.л. сусам
1/2 авокадо
лимонов сок
1/2 краставица
200 гр тофу
олио за намазване на тавата
250 гр готов ориз за суши
1 лист нори
2 ч.л. уасаби
- Сусамът се запича за кратко в сух тиган. Обеленото авокадо се нарязва на тънки резени и се полива с лимонов сок
- Краставицата се разполовява по дължина, семената се отделят и останалата част се нарязва на тънки напречни резени. Тофуто се нарязва на резени с дебелина 0,5 см.
- Правоъгълна форма(около 15 на 20 см) се намазва и дъното й се покрива с прозрачно фолио. Резените краставица и авокадо се подреждат плътно един до друг на дъното. половината ориз се разстила отгоре и се поръсва равномерно със сусам
- Листът нори се изрязва така, че да влезе във формата и от едната страна се намазва с уасаби. Поставя се върху ориза с намазаната страна надолу. Върху него се подрежда тофуто и се покрива с останалия ориз.
- Формата се покрива с прозрачно фолио. Ястието се притиска с подходяща по размер дъска, за да се изравни повърхността. Покриващото фолио се отстранява и формата внимателно се обръща върху дъска за рязане.
- Нарязват се 20 парчета с остър, натопен във вода нож. Сервират се подредени върху плато.
95 ккла, 398 кДж, 3 гр протеини, 6 гр мазнини, 10 гр въглехидрати
Суши сандвичи с авокадо и тофу
Няма коментари:
Публикуване на коментар