За 4 порции:
40 гр сушени гъби шийтаке
1 вр зелен лук
1 морков
150 гр зеленчуци по избор (например листа от цвекло, спанак, връхчета от бамбук или соеви кълнове)
1 с.л. олио
1 л зеленчуков бульон
200 гр тофу
1-2 с.л. мисо
1/2 връзка див лук
139 ккал, 582 кДж, 8 гр протеини, 7 гр мазнини, 10 гр въглехидрати
40 гр сушени гъби шийтаке
1 вр зелен лук
1 морков
150 гр зеленчуци по избор (например листа от цвекло, спанак, връхчета от бамбук или соеви кълнове)
1 с.л. олио
1 л зеленчуков бульон
200 гр тофу
1-2 с.л. мисо
1/2 връзка див лук
- Гъбите се накисват за 30 мин в студена вода. Измиват се, изрязват се пънчетата и гъбите се нарязват на тънки ивици.
- Зеленият лук се нарязва на тънки кръгчета. Морковът се обелва и се нарязва на тънки пръчици. Останалите зеленчуци се нарязват на парченца.
- Зеленчуците се запържват в горещо олио, добавя се горещият зеленчуков бульон и се оставя да къкри 10 мин.
- Тофуто се отцежда, нарязва се на кубчета и се добавя към супата. добавя се мисото и се разбърква. Преди сервиране се поръсва с нарязан див лук.
139 ккал, 582 кДж, 8 гр протеини, 7 гр мазнини, 10 гр въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар