За 8 броя:
100 гр говеждо
1 ч.л. уасаби
1 линон
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
сол
прясно смлям черен пипер
100 ккал, 418 кДж, 5 гр протеини, 2 гр мазнини, 15 гр въглехидрати.
100 гр говеждо
1 ч.л. уасаби
1 линон
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
сол
прясно смлям черен пипер
- Филето се измива, подсушава се с кухненска хартия и се оставя във фризер за 10 мин. Нарязва се с много остър нож на 8 еднакви тънки резена с размер около 3 на 5 см. Всяко парче се намазва с малко уасаби от едната страна.
- Лимонът се измива с гореща вода, подсушава се и се нарязва напречно на 2. Сокът от едната половина се изстисква, а другата се нарязва на тънки шайби.
- С навлажнени във вода с оцет ръце се оформя оризът на 8 нигири. Оризът не трябва да се притиска прекалено.
- В лявата ръка се слага парче говеждо филе с намазаната с уасаби страна нагоре. Отгоре се поставя оформеният ориз и леко се притиска с палеца.
- В нимателно с е обръща в другата ръка и се дооформя отстрани.
- Филето се поръсва с малко лимонов сик, сол и пипер. Готовите нигири се подреждат върху плато и се гарнират с тезени лимон.
100 ккал, 418 кДж, 5 гр протеини, 2 гр мазнини, 15 гр въглехидрати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар