За 8 броя:
8 листа цикория
1 лист нори
16 млади зелени аспержи
2 ч.л. сол
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
100 гр прошуто
105 ккла, 440 кДж, 6 гр протеини, 2 гр мазнини, 16 гр въглехидрати
8 листа цикория
Листа от цикория |
16 млади зелени аспержи
2 ч.л. сол
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
100 гр прошуто
- Листата цикория се измиват и се подсушават. Листът нори се нарязва на 8 тънки ивици. Аспержите се почистват измиват се и долната 1/3 се обелва
- Аспержите се бланшират в солена вода 8-10 мин. Измиват се със студена вода и се отцеждат добре.
- В средата на всеки лист цикория се слага напречно 1 лента нори. С навлажнени във вода с оцет ръце се оформя оризът във формата и размерите на листата цикория. Отгоре се поставят по 2 аспержи, а върху тях по 1 завит резен прошуто. Увива се с лентата нори, чийто краища се залепват със зрънце ориз.
105 ккла, 440 кДж, 6 гр протеини, 2 гр мазнини, 16 гр въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар