понеделник, 14 юли 2014 г.

Нигири с аспержи и прошуто

За 8 броя:
8 листа цикория
Листа от цикория
1 лист нори
16 млади зелени аспержи
2 ч.л. сол
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
100 гр прошуто
  • Листата цикория се измиват и се подсушават. Листът нори се нарязва на 8 тънки ивици. Аспержите се почистват измиват се и долната 1/3 се обелва
  • Аспержите се бланшират в солена вода 8-10 мин. Измиват се със студена вода и се отцеждат добре.
  • В средата на всеки лист цикория се слага напречно 1 лента нори. С навлажнени във вода с оцет ръце се оформя оризът във формата и размерите на листата цикория. Отгоре се поставят по 2 аспержи, а върху тях по 1 завит резен прошуто. Увива се с лентата нори, чийто краища се залепват със зрънце ориз.
Хранителна стойност за един брой:
105 ккла, 440 кДж, 6 гр протеини, 2 гр мазнини, 16 гр въглехидрати

Нигири с италиански салам:

100 гр италиански салам с подправки се нарязва на тънки шайби. Резените се намазват с уасаби от едната страна и се приготвя нигири според тази рецепта.

Нигири със сепия:

200 гр прясна сепия се срязва по дължина, измива се и се подсушава. Нарязва се на 8 еднакви парчета с размер около 3 на 5 см. Всяко парче се намазва от едната страна с уасаби и се приготвя нигири по тази рецепта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар