За 4 порции:
2 яйца
1 с.л. мирин
4 с.л. японски соев сос
1 ч.л. захар
1 с.л. олио
по 100 гр прясно филе от сьомга, морски костур и риба тон
2 листа нори
2 ч.л. уасаби
1 стрък зелен лук
вода с оризов оцет
250 гр готов ориз за суши
8 сварени обелени скариди
4 с.л. хайвер от пъстърва
3 с.л. гари
507 ккла, 2121 кДж, 43 протеини, 13 гр мазнини, 53 гр въглехидрати
Към бара суши може да се сервира пикантна супа с тофу: 250 гр тофу, се нарязва на кубчета. 200 гр кресон се нарязва на ситно. Сварява се 1 л даши бульон. Тофуто и кресонът се варят в булцона около 5 мин. Подправя се с малко соев сос. В купа се разбиват 3 яйца с 2 с.л. мирин, малко захар и сол и в малък тиган се изпържват 4 тънки омлета. Нарязват се на тесни ивици, разпределят се в 4 купички за супа и се заливат с бульона.
2 яйца
1 с.л. мирин
4 с.л. японски соев сос
1 ч.л. захар
1 с.л. олио
по 100 гр прясно филе от сьомга, морски костур и риба тон
2 листа нори
2 ч.л. уасаби
1 стрък зелен лук
вода с оризов оцет
250 гр готов ориз за суши
8 сварени обелени скариди
4 с.л. хайвер от пъстърва
3 с.л. гари
- Сместа за тамаго(японски омлет) се разбърква от яйцата, мирина, 1 с.л. соев сос и захарта.
- В малък тефлонов тиган се сгорещява олиото и на много слаб огън се изпържва омлет. Охлажда се, навива се и се нарязва на тънки кръгчета.
- Рибните филета се измиват със студена вода. подсушават се и всяко се нарязва напречно на мускулните влакна на 8 парчета с големина 3 на 4 см.
- Листовете нори се нарязват на много тънки ленти. В малка купичка се разбъркват 3 с.л. соев сос с 1 ч.л. уасаби. Зеленият лук се нарязва нпо диагонал на фини кръгчета.
- Ръцете се навлажняват във вода с оризов оцет и оризът се разделя на 4 равни части. Оформят се плоски кръгли "чинийки" и всяка се поставя в отделна чиния. Намазват се с уасаби.
- Отгоре се подреждат скаридите, рибата, хайверът, зеленият лук, омлетът и гарито.
- За гарнитура в отделни купички се поднасят соевият сос с уасаби и ивиците нори.
507 ккла, 2121 кДж, 43 протеини, 13 гр мазнини, 53 гр въглехидрати
Към бара суши може да се сервира пикантна супа с тофу: 250 гр тофу, се нарязва на кубчета. 200 гр кресон се нарязва на ситно. Сварява се 1 л даши бульон. Тофуто и кресонът се варят в булцона около 5 мин. Подправя се с малко соев сос. В купа се разбиват 3 яйца с 2 с.л. мирин, малко захар и сол и в малък тиган се изпържват 4 тънки омлета. Нарязват се на тесни ивици, разпределят се в 4 купички за супа и се заливат с бульона.
Няма коментари:
Публикуване на коментар