четвъртък, 3 юли 2014 г.

Маки в палачинка с авокадо, морков и пачи крак

За 24 парчета:
4 яйца
сол
4 с.л. мляко
4 с.л. брашно
мазнина за пържене
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за готвене
1 морков
1/4 авокадо
сок от 1/2 лимон
50 гр гъби пачи крак
черен пипер
2 ч.л. уасаби
  • Яйцата се разбиват с млякото, брашното и солта. В тиган се сгорещява мазнината, изпържват се 4 тънки палачинки и се оставят да изстинат
  • Една палачинка се поставя върху рогозка и се изрязва в квадратна форма. С навлажнени във вода с оризов оцет ръце се разстила слой ориз с максимална дебелина 1 см. По двата срещуположни края на палачинката се оставя 1 см ръб без ориз.
  • Обеленият морков и авокадо се нарязват на тънки ивици. Лимоновият сок се разбърква със 125 мл вода и авокадото се потапя вътре. Отцежда се добре. Гъбите се почистват и се нарязват на малки парченца. Изпържват се бързо в горещо масло и се подправят с черен пипер.
  • долният край на рулото се намазва с уасаби и отгоре се подреждат парченца гъби, авокадо и моркови.
  • Сушито се завива стегнато и се нарязва на 5 или 6 парчета. По същия начин се приготвят още три рула.
Хранителна стойност за едно парче:
67 ккал, 276 кДж, 2 гр протейни, 2 гр мазнини, 10 гр въглехидрати

Маки в палачинка с морски дарове:

   80 гр замразени горски дарове се размразяват, измиват се, подсушават се и се запържват в 1 с.л. сусамово олио. Прибавя се 1 с.л. соев сос и се разбърква. Изпържват се палачинки като в горната рецепта и се завива суши с уасаби и морски дарове.

Маки в палачинка със сурими:

   4 пръчици сурими (рулца от раци) се подсушават и се разполовяват по дължина. Вместо уасаби се използват 2 ч.л. майонеза. Приготвя се по описания по-горе начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар