За около 16 парчета:
1 морков
1/4 краставица
2 листа нори
вода с оцет
150гр готов ориз за суши
1 ч.л. уасаби
1 морков
1/4 краставица
2 листа нори
вода с оцет
150гр готов ориз за суши
1 ч.л. уасаби
- Морковът се обелва. Краставицата се разрязва на 4 подължина и семената се отстраняват с лъжичка. Краставицата и морковът се нарязват на тънки ивици.
- Лист нори се поставя с гладката страна надолу върху бамбукова рогозка. Пръстите се навлажняват във вода с оцет и се нанася слой ориз с дебелина около 1 см. По края на дългите страни се оставя по 2 см ръб без ориз.
- В долния край на ориза се намазва малко уасаби и се поставят няколко ивици краставица и морков. с помощта на рогозката се завива стегнато руло, което се нарязва на 8 еднакви парчета с потопен във вода и ориз нож.
- По същия начин се приготвя и второто руло.
Хранителна стойност за едно парче:
61 ккал, 256 кДж, 2 г протеини, о г мазнини, 14 г въглехидрати
Няма коментари:
Публикуване на коментар