вторник, 15 юли 2014 г.

Тандури марината

   Тандури маринатата се използа в Азиатската кухня(най-вече в Северна Индия), но в последно време навлезе и на Световния пазар, заради по-различния вкус, който предава на ястията. Приготвя се по различни начини, но основните й съставки са: щипка счукан чесън, настърган джинджифил, ситно нарязана люта чушка, смлени куркурма, кориандър, кимион и канела и всичко това объркано добре в няколко лъжици кисело мляко.
   Към всичко това може да добавите няколко капки олио и лимонов сок.
   Подходяща за мариноване на всякакви меса, като им придава изключителен аромат и приятен вкус.
   Без киселото мляко може да се използва за подправяне на някои сосове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар