За 4 порции:
1 глава червен лук
2 скилиди чесън
1 парче джинджифил(5см)
1 червена люта чушка
1 голям морков
1 жълта и една червена чушка(тип камба)
1/2 връзка зелен лук
2 стръка лимонена трева
2 с.л. илио
250 гр скариди
соев сос
500 мл оризово или кокосово мляко
морска сол
сок от 1/2 лимон |
- Лукът се нарязва на тънки ивици. Чесънъти беленият джинджифил се нарязват на много ситно. Лютата чушка се почиства от семената и се нарязва на ситно
- Морковът се обелва и се нарязва на тънки кръгчета. Камбите се нарязват на малки ромбчета. Зеленият лук се нарязва на тънки колелца. Лимонената трева се нарязва на парчета.
- Скаридите се запържват от всички страни в сгорещено олио. Добавят се лукът, чесънът, джинджифилът и лютата чушка и се запържват леко. Сипват се две супени лъжици соев сос. Добавят се зеленчуците и лимонената трева и се задушава 5 минути.
- Сипва се оризовото мляко и се оставя да кипне. Супата се подправя със сол, соев сос и лимонов сок. Преди сервиране лимонената трева се изважда.
Хранителна стойност за една порция:
184 ккла, 773 кДж, 14 гр птотеини, 6 гр мазнини, 20 гр въглехидрати |
Няма коментари:
Публикуване на коментар