За около 40 броя:
1 зряло авокадо
1 червена чушка
1/2 краставица
4 листа нори
3 ч.л. уасаби
вода с оризов оцет
500 гр готов ориз за суши
100 гр маринована сьомга
50 гр хайвер от пъстърва
японски соев сос
гари
91 ккал, 380 кДж, 3 гр протеини, 3 гр мазнини, 14 гр въглехидрати
За да не се разместят слоевете при разрязването, можете да подредите съставките в правоъгълна намазнена форма от порцелан, стъкло или пластмаса.
1 зряло авокадо
1 червена чушка
1/2 краставица
4 листа нори
3 ч.л. уасаби
вода с оризов оцет
500 гр готов ориз за суши
100 гр маринована сьомга
50 гр хайвер от пъстърва
японски соев сос
гари
- Обеленото и нарязано авокадо се нарязва на тънки резени. Чушката се измива, почиства се и се нарязва на широки ивици. Краставицата се обелва и се нарязва на тънки шайби.
- 2 листа нори се намазват с тънък слой уасаби. Върху тях с навлажнени във вода с оцет ръце се разстила половината от ориза на слой с дебелина около 0,5 см.
- Върху ориза се подреждат резени авокадо, чушка, краставица, сьомга и хайвер, в ред по избор. Ръцете отново се топят във вода с оцет и се разстила другата половина ориз.
- Оризът се заглажда и внимателно се притиска. Нарязват се квадрати със същата голенина и се поставят върху сандвичите. Сервира се със соев сос и гари.
91 ккал, 380 кДж, 3 гр протеини, 3 гр мазнини, 14 гр въглехидрати
За да не се разместят слоевете при разрязването, можете да подредите съставките в правоъгълна намазнена форма от порцелан, стъкло или пластмаса.
За тази рецепта са възможни различни варианти: бланширано цвекло, моркови, нарязани на ивици, нарязани на ситно скариди, прясно филе от риба тон или сьомга.
още суши сандвичи
Няма коментари:
Публикуване на коментар