петък, 11 юли 2014 г.

Нигири с мариновани скариди

За 8 броя:
8 сурови небелени скариди
сол
1 с.л. оризов оцет
4 с.л. мирин
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. уасаби
вода с оризов оцет
150 гр готов ориз за суши
  •  Скаридите се измиват и се набождат от главите до опашките под обвивката на гърба с тънки шишчета, но без да се засяга месото.
  • Сваряват се за 3 мин. в силно подсолена вода. Шишчетата се махат и скаридите се обелват като се запазват опашните перки.
  • Смесват се оризовият оцет, миринът, лимоновият сок и захарта и скаридите се мариноват за около 15 мин.
  • Скаридите се подсушават и внимателно се разрязват по дължина към опашката, като двете половини не трябва да са напълно отделени. Внимателно се разтварят и отвътре се намазват с уасаби.
  • Оформят се 8 бр нигири.
Хранителна стойност за един брой:
133 ккла, 556 кДж, 12 гр протеини, 2 гр мазнини, 16 гр въглехидрати

Няма коментари:

Публикуване на коментар